...

To, jací jsme, je přímo spjato s postojem, jací nikdy nebudeme.

Naším hlavním nepřítelem je plýtvání a s tím spojený despekt k přírodním zdrojům.

 

Hodnota našich produktů je přímo spjata s jejich původem. Maso bereme od lokálních farmářů s hlubokou znalostí kvality života zvířat, která se výrazně projevuje na kvalitě masa. K masu následně přistupujeme s maximálním respektem, proto se snažíme využít maximum. I když zavádíme moderní technologie, což je nezbytné, pořád u nás hraje prim ostrý nůž v rukou řezníka se zkušenostmi a znalostmi navstřebané tvrdou dřinou. Pokud si něco beru, měl by toho být dostatek, ale rozhodně né přebytek. A pokud beru, měl bych i vracet, především pokud se jedná o přírodu.

 

s respektem

 

 

o nas

Některé věci člověku přirostou
k srdci od dětství.

 

Vyrostl jsem na vesnici a každý den jsem pomáhal na dědově hospodářství v Deblíně. Po dvoře pobíhaly slepice, kachny i husy, na pastvě krávy, ve chlívku prasata. Pěstovali jsme vlastní ovoce a zeleninu, vyráběli domácí sýry. Od mala jsem byl součástí koloběhu přírody a života. Pomáhal jsem, když se telila kráva i při zabíjačce prasat. Všechno mělo svůj řád.

 

Zpracování masa jsem studoval a věnoval mu mnoho let života. Sbíral jsem zkušenosti v Česku i ve světě, prošel si vším od řezníka po ředitele velké masozpracující firmy. Moje práce měla ale daleko od toho, jak jsme se zvířaty a masem nakládali na dědově hospodářství. A abych to mohl změnit, je třeba mí vše pevně v rukou. A tak vznikl Maso Klouda. S klidným svědomím mohu říct rodinná firma. Nejsme všichni příbuzní, ale máme to co by každá rodina měla mít. I když je to práce tvrdá, každý den nás motivuje a pohání úsměv na tváři. A to především díky empatii, respektu a s ním spojenou pokorou nejen k sobě samým, ale především k přírodě a tomu co nám dává.

 

Zpracováváme maso z českých a moravských farem. Známe původ zvířat, kdo se o ně stará i čím jsou krmena. Spolupracujeme přímo s kuchaři restaurací a bister, pro které maso dodáváme. Rozumíme koloběhu přírody, masu i jeho způsobům zpracování.

 

Našim cílem je inspirovat a motivovat lidi kolem nás k poznání a následnému uvědomění, že maso má svou hodnotu. A mělo by s ním tak i být nakládáno.

 

Není to jen o mase, ale i jeho přípravě a ingrediencích. Společně s našimi kuchaři jsme pro vás vytvořili inspiraci, jak naše produkty využít do maxima.