Recepty

Jak chutně připravit vyzrálý steak - video

Jak připravit vyzrálý steak? Tady je inspirace, jak doporučujeme připravit vyzrálý steak u nás v Maso Klouda. 

Kloudův Hamburger

Kloudův hamburger

burger1

Doporučený postup přípravy Burgeru:

Pro 2 osoby
hovězí vyzrálé mleté maso osolte, opepřete a vložte na rozpálený gril nebo pánev. Opékejte cca 2 min z každé strany, během grilování je neotáčejte. Po ugrilování nechte maso ještě dvě minuty odpočinout. Bunsky rozřízněte a opečte na krajích grilu nebo v troubě na mřížce.

Jakmile máte vše hotové, začněte skládat. Na spodní část bunsky rozetřete slaninádu, vložte maso, piklované okurky, pikantní dresink a strouhaný čedar. Na vrchní část bunsky také natřete dresink a burger přiklopte.

 

 

Kloudův Hot dog

Kloudův hot dog

hotdog

 

burger box

 

 

Hotdog box

  • 2x hotdog párek s chedarem a jalapeňos
  • 2x hotdog buns
  • 100g strouhaný čedar
  • 100g hořčice

 

  

 

ikona1Porce: 2        ikona2Příprava: cca 20 min        ikona3Obtížnost: 2

 

 

Doporučený postup přípravy Hot dogu:

Pro 2 osoby
Bunsku podélně rozřízněte, ale neprořízněte. Roztáhněte ji a opečte na kraji grilu nebo v troubě na mřížce. Párky opečte na grilu  nebo v troubě na mřížce, trvá to cca 5 minut. Potom můžete hotdog sestavit: Bunsku potřete hořčicí, vložte párek, piklované okurky, strouhaný čedar a vršek posypte křupavou cibulkou a koriandrem.

 

 

Hovězí T-bone steak, rajčatový salát s fazolemi a salsa verde

Hovězí T-bone steak, rajčatový salát s fazolemi a salsa verde

t-bone recept

 

PRODUKTY_KLOUDA_png_0052_14-T-bone-steak

 

Hovězí T-bone steak

Když chcete svým chuťovým

buňkám dopřát nezapomenutelný

zážitek...

 

 

 

 

 

ikona1Porce: 4        ikona2Příprava: cca 45 min        ikona3Obtížnost: 2

 

 

základní ingredience:

  • cca 600 g T-bone steak
  • sůl
  • pepř

 

 

Na rajčatový salát s fazolemi:

  • 600 g rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 menší červená cibule
  • 400 g vařených bílých fazolí
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 1 hrst míchaných salátových listů

 

 

Na zálivku:

  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička medu sůl pepř

 

 

Na salsu verde:

  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 hrst bazalky
  • 2 až 3 plátky ančoviček
  • 1 stroužek česneku šťáva z 1 citronu
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

 

 

postup:

Rozpalte si gril.

 

Vytvořte zálivku na salát smícháním všech ingrediencí dohromady Rajčata dobře omyjte a nakrájejte na menší kousky, pokud budete používat cherry, stačí je jen překrojit.

 

Salátovou okurku omyjte přepulte a zbavte semínek ze středu, poté ji nakrájejte na plátky. Stejně tak červenou cibuli překrojte na polovinu a pak na plátky.

 

Vše přendejte do větší mísy, přidejte bílé fazole, bazalku, oregano. a salátové listy. Zalijte zálivkou a pečlivě promíchejte.

 

Do stolního mixéru vložte všechny ingredience na salsu verde a dobře rozmixujte. Olivový olej přidávejte podle potřeby, aby salsa byla kompaktní.

 

T-bone steak osolte a opepřete z obou stran a dejte na rozpálený gril. Steak grilujte z každé strany cca 6 až 8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso nechte chvíli, cca na 5 minut, odležet na teplém místě a poté nakrájejte na plátky.

 

Servírujte společně s rajčatovým salátem a maso přelijte salsou.

Vepřový tomahawk a salát Waldorf

Vepřový tomahawk a salát Waldorf

 

GK2vyrez

 

tomahawk

 

 

Tomahawk steak

Každý náš vepřový tomahawk 
je opracovaný do
nejmenších detailů.

 

 

 

 

 

ikona1Porce: 4        ikona2Příprava: cca 30 min        ikona3Obtížnost: 2

 

 

základní ingredience:

4 vepřové kotlety s kostí

šťáva ze 2 pomerančů

1 lžíce medu česnek panák whisky

1 hrst tymiánu

sůl

pepř

 

Na salát:

2 pevná jablka

1 stonek řapíkatého celeru

1 lžíce citronové šťávy

4 lžíce majonézy

2 lžíce zakysané smetany

2 hrsti vlašských ořechů

sůl

pepř

 

 

postup:

 

Očištěné kotlety v misce zalijeme pomerančovou šťávou a medem, posypeme česnekem, zakápneme whisky, ochutíme tymiánem, osolíme, opepříme a přikryté necháme marinovat do druhého dne.

 

Druhý den grilujeme na rozehřátém grilu z každé strany cca 8 až 10 minut a potíráme zbylou marinádou.

 

Po ogrilování necháme kotlety ještě 5 minut odpočívat. Podáváme se salátem Waldorf. Na salát nakrájíme jablka a řapíkatý celer na jemné nudličky, dochutíme citronovou šťávou, majonézou, smetanou, solí a pepře, Nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

 

5 položek celkem