ZABIJAČKA
Nyní máte možnost nakoupit naše zabijačkové speciality, ale jen po popeleční středu, která vychází na 14. 2. 2024. Tak neváhejte.
Nejprodávanější
![Škvarky, 500g](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.maso-klouda.cz/user/shop/detail/765-1_skvarky--500g.png?66474fcb
)
Škvarky bez dusitanové soli. Vznikají jako vedlejší produkt při škvaření vepřového sádla. U nás na Moravě se jim jinak neřekne, než "moravské müsli". V kuchyni s nimi můžete přímo kouzlit. Skvělé jsou jako náplň do bramborových knedlíků.
![bůčková pomazánka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.maso-klouda.cz/user/shop/detail/270_buckova-pomazanka.jpg?65022310
)
Vepřový bůček nasolíme, okořeníme sladkou paprikou, upečeme doměkka, jemně nameleme a ještě lehce okořeníme.
![škvarková pomazánka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.maso-klouda.cz/user/shop/detail/273_skvarkova-pomazanka.jpg?650224a1
)
Škvarkovou pomazánku připravujeme z vepřových škvarků, cibulky, okurek a vajec. Je lehce kořeněná.
![tlacenka](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.maso-klouda.cz/user/shop/detail/339_tlacenka.png?62f526ec
)
Tlačenka bez dusitanové soli je plná masa a přírodního koření. Tuhle oblíbenou zabijačkovou pochoutku si můžete dát s octem a cibulí nebo jen tak na chleba.
![vepřová paštika](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.maso-klouda.cz/user/shop/detail/267_veprova-pastika.jpg?65022a4d
)
Paštiku vyrábíme z pečeného vepřového masa, sádla a koření. Paštika je jemně namletá a nejlépe vynikne namazaná na krajíci dobrého chleba.