ZABIJAČKA
Řazení produktů
Výpis produktů
Škvarky bez dusitanové soli. Vznikají jako vedlejší produkt při škvaření vepřového sádla. U nás na Moravě se jim jinak neřekne, než "moravské müsli". V kuchyni s nimi můžete přímo kouzlit. Skvělé jsou jako náplň do bramborových knedlíků.
Vepřový bůček nasolíme, okořeníme sladkou paprikou, upečeme doměkka, jemně nameleme a ještě lehce okořeníme.
Tradiční jelita jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou. Ty naše jsou plné vařeného vepřového masa, krup a jsou barvené vepřovou krví. Vyrábíme ručně.
Tradiční jitrnice jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou. Ty naše jsou plné vařeného vepřového masa a jsou bezlepkové.
Škvarkovou pomazánku připravujeme z vepřových škvarků, cibulky, okurek a vajec. Je lehce kořeněná.
Tlačenka bez dusitanové soli je plná masa a přírodního koření. Tuhle oblíbenou zabijačkovou pochoutku si můžete dát s octem a cibulí nebo jen tak na chleba.
Kloudovy utopence vyrábíme z hovězích špekáčků, nakládáme do pikantního kyselého nálevu, prokládáme cibulí, okurkou a chilli papričkou.
Paštiku vyrábíme z pečeného vepřového masa, sádla a koření. Paštika je jemně namletá a nejlépe vynikne namazaná na krajíci dobrého chleba.




