
Škvarky bez dusitanové soli. Vznikají jako vedlejší produkt při škvaření vepřového sádla. U nás na Moravě se jim jinak neřekne, než "moravské müsli". V kuchyni s nimi můžete přímo kouzlit. Skvělé jsou jako náplň do bramborových knedlíků.

Vepřový bůček nasolíme, okořeníme sladkou paprikou, upečeme doměkka, jemně nameleme a ještě lehce okořeníme.

Kloudovy utopence vyrábíme z hovězích špekáčků, nakládáme do pikantního kyselého nálevu, prokládáme cibulí, okurkou a chilli papričkou.
Dárkově balíme do lněného pytlíku.

Škvarkovou pomazánku připravujeme z vepřových škvarků, cibulky, okurek a vajec. Je lehce kořeněná.

Tlačenka bez dusitanové soli je plná masa a přírodního koření. Tuhle oblíbenou zabijačkovou pochoutku si můžete dát s octem a cibulí nebo jen tak na chleba.

Kloudovy utopence vyrábíme z hovězích špekáčků, nakládáme do pikantního kyselého nálevu, prokládáme cibulí, okurkou a chilli papričkou.

Paštiku vyrábíme z pečeného vepřového masa, sádla a koření. Paštika je jemně namletá a nejlépe vynikne namazaná na krajíci dobrého chleba.