Jak připravit TBONE steak? Tady je návod, jak doporučujeme připravit TBONE steak u nás v Maso Klouda.
Recepty
Jak připravit marinovanou krkovici jalapenos? Tady je návod, jak doporučujeme připravit marinovanou krkovici jalapenos u nás v Maso Klouda.
Jak připravit marinovanou kotletu? Tady je návod, jak doporučujeme připravit marinovanou kotletu u nás v Maso Klouda.
Jak připravit hovězí tatarák? Tady je návod, jak doporučujeme připravit hovězí tatarák u nás v Maso Klouda.
Jak připravit carpaccio? Tady je návod, jak doporučujeme připravit carpaccio u nás v Maso Klouda.
Jak připravit vyzrálý steak? Tady je inspirace, jak doporučujeme připravit vyzrálý steak u nás v Maso Klouda.
Kloudův hamburger
Doporučený postup přípravy Burgeru:
Pro 2 osoby
hovězí vyzrálé mleté maso osolte, opepřete a vložte na rozpálený gril nebo pánev. Opékejte cca 2 min z každé strany, během grilování je neotáčejte. Po ugrilování nechte maso ještě dvě minuty odpočinout. Bunsky rozřízněte a opečte na krajích grilu nebo v troubě na mřížce.
Jakmile máte vše hotové, začněte skládat. Na spodní část bunsky rozetřete slaninádu, vložte maso, piklované okurky, pikantní dresink a strouhaný čedar. Na vrchní část bunsky také natřete dresink a burger přiklopte.
Kloudův hot dog
Hotdog box
- 2x hotdog párek s chedarem a jalapeňos
- 2x hotdog buns
- 100g strouhaný čedar
- 100g hořčice
Porce: 2 Příprava: cca 20 min Obtížnost: 2
Doporučený postup přípravy Hot dogu:
Pro 2 osoby
Bunsku podélně rozřízněte, ale neprořízněte. Roztáhněte ji a opečte na kraji grilu nebo v troubě na mřížce. Párky opečte na grilu nebo v troubě na mřížce, trvá to cca 5 minut. Potom můžete hotdog sestavit: Bunsku potřete hořčicí, vložte párek, piklované okurky, strouhaný čedar a vršek posypte křupavou cibulkou a koriandrem.
Hovězí T-bone steak, rajčatový salát s fazolemi a salsa verde
Hovězí T-bone steak
Když chcete svým chuťovým
buňkám dopřát nezapomenutelný
zážitek...
Porce: 4 Příprava: cca 45 min Obtížnost: 2
základní ingredience:
- cca 600 g T-bone steak
- sůl
- pepř
Na rajčatový salát s fazolemi:
- 600 g rajčat
- 1 salátová okurka
- 1 menší červená cibule
- 400 g vařených bílých fazolí
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 hrst čerstvého oregana
- 1 hrst míchaných salátových listů
Na zálivku:
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžička medu sůl pepř
Na salsu verde:
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 1 hrst bazalky
- 2 až 3 plátky ančoviček
- 1 stroužek česneku šťáva z 1 citronu
- 100 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
postup:
Rozpalte si gril.
Vytvořte zálivku na salát smícháním všech ingrediencí dohromady Rajčata dobře omyjte a nakrájejte na menší kousky, pokud budete používat cherry, stačí je jen překrojit.
Salátovou okurku omyjte přepulte a zbavte semínek ze středu, poté ji nakrájejte na plátky. Stejně tak červenou cibuli překrojte na polovinu a pak na plátky.
Vše přendejte do větší mísy, přidejte bílé fazole, bazalku, oregano. a salátové listy. Zalijte zálivkou a pečlivě promíchejte.
Do stolního mixéru vložte všechny ingredience na salsu verde a dobře rozmixujte. Olivový olej přidávejte podle potřeby, aby salsa byla kompaktní.
T-bone steak osolte a opepřete z obou stran a dejte na rozpálený gril. Steak grilujte z každé strany cca 6 až 8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso nechte chvíli, cca na 5 minut, odležet na teplém místě a poté nakrájejte na plátky.
Servírujte společně s rajčatovým salátem a maso přelijte salsou.
Vepřový tomahawk a salát Waldorf
Tomahawk steak
Každý náš vepřový tomahawk
je opracovaný do
nejmenších detailů.
Porce: 4 Příprava: cca 30 min Obtížnost: 2
základní ingredience:
4 vepřové kotlety s kostí
šťáva ze 2 pomerančů
1 lžíce medu česnek panák whisky
1 hrst tymiánu
sůl
pepř
Na salát:
2 pevná jablka
1 stonek řapíkatého celeru
1 lžíce citronové šťávy
4 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
2 hrsti vlašských ořechů
sůl
pepř
postup:
Očištěné kotlety v misce zalijeme pomerančovou šťávou a medem, posypeme česnekem, zakápneme whisky, ochutíme tymiánem, osolíme, opepříme a přikryté necháme marinovat do druhého dne.
Druhý den grilujeme na rozehřátém grilu z každé strany cca 8 až 10 minut a potíráme zbylou marinádou.
Po ogrilování necháme kotlety ještě 5 minut odpočívat. Podáváme se salátem Waldorf. Na salát nakrájíme jablka a řapíkatý celer na jemné nudličky, dochutíme citronovou šťávou, majonézou, smetanou, solí a pepře, Nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy.