Náš e-shop přes Vánoční svátky z důvodu inventury a změn v provozu nebude fungovat a znovu půjde objednat od 1. února 2025. Děkujeme vám za pochopení a těšíme se na vás v roce 2025. Přejeme vám klidné prožití svátků a do roku 2025 hlavně hodně zdraví.
Pro 2 osoby hovězí vyzrálé mleté maso osolte, opepřete a vložte na rozpálený gril nebo pánev. Opékejte cca 2 min z každé strany, během grilování je neotáčejte. Po ugrilování nechte maso ještě dvě minuty odpočinout. Bunsky rozřízněte a opečte na krajích grilu nebo v troubě na mřížce.
Jakmile máte vše hotové, začněte skládat. Na spodní část bunsky rozetřete slaninádu, vložte maso, piklované okurky, pikantní dresink a strouhaný čedar. Na vrchní část bunsky také natřete dresink a burger přiklopte.
Pro 2 osoby Bunsku podélně rozřízněte, ale neprořízněte. Roztáhněte ji a opečte na kraji grilu nebo v troubě na mřížce. Párky opečte na grilu nebo v troubě na mřížce, trvá to cca 5 minut. Potom můžete hotdog sestavit: Bunsku potřete hořčicí, vložte párek, piklované okurky, strouhaný čedar a vršek posypte křupavou cibulkou a koriandrem.
Hovězí T-bone steak, rajčatový salát s fazolemi a salsa verde
Hovězí T-bone steak
Když chcete svým chuťovým
buňkám dopřát nezapomenutelný
zážitek...
Porce: 4 Příprava: cca 45 min Obtížnost: 2
základní ingredience:
cca 600 g T-bone steak
sůl
pepř
Na rajčatový salát s fazolemi:
600 g rajčat
1 salátová okurka
1 menší červená cibule
400 g vařených bílých fazolí
1 hrst čerstvé bazalky
1 hrst čerstvého oregana
1 hrst míchaných salátových listů
Na zálivku:
6 lžic olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička medu sůl pepř
Na salsu verde:
1 hrst hladkolisté petržele
1 hrst bazalky
2 až 3 plátky ančoviček
1 stroužek česneku šťáva z 1 citronu
100 ml olivového oleje
sůl
pepř
postup:
Rozpalte si gril.
Vytvořte zálivku na salát smícháním všech ingrediencí dohromady Rajčata dobře omyjte a nakrájejte na menší kousky, pokud budete používat cherry, stačí je jen překrojit.
Salátovou okurku omyjte přepulte a zbavte semínek ze středu, poté ji nakrájejte na plátky. Stejně tak červenou cibuli překrojte na polovinu a pak na plátky.
Vše přendejte do větší mísy, přidejte bílé fazole, bazalku, oregano. a salátové listy. Zalijte zálivkou a pečlivě promíchejte.
Do stolního mixéru vložte všechny ingredience na salsu verde a dobře rozmixujte. Olivový olej přidávejte podle potřeby, aby salsa byla kompaktní.
T-bone steak osolte a opepřete z obou stran a dejte na rozpálený gril. Steak grilujte z každé strany cca 6 až 8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso nechte chvíli, cca na 5 minut, odležet na teplém místě a poté nakrájejte na plátky.
Servírujte společně s rajčatovým salátem a maso přelijte salsou.