Hovězí T-bone steak, rajčatový salát s fazolemi a salsa verde

Hovězí T-bone steak, rajčatový salát s fazolemi a salsa verde

t-bone recept

 

PRODUKTY_KLOUDA_png_0052_14-T-bone-steak

 

Hovězí T-bone steak

Když chcete svým chuťovým

buňkám dopřát nezapomenutelný

zážitek...

 

 

 

 

 

ikona1Porce: 4        ikona2Příprava: cca 45 min        ikona3Obtížnost: 2

 

 

základní ingredience:

  • cca 600 g T-bone steak
  • sůl
  • pepř

 

 

Na rajčatový salát s fazolemi:

  • 600 g rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 menší červená cibule
  • 400 g vařených bílých fazolí
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 1 hrst míchaných salátových listů

 

 

Na zálivku:

  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička medu sůl pepř

 

 

Na salsu verde:

  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 hrst bazalky
  • 2 až 3 plátky ančoviček
  • 1 stroužek česneku šťáva z 1 citronu
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

 

 

postup:

Rozpalte si gril.

 

Vytvořte zálivku na salát smícháním všech ingrediencí dohromady Rajčata dobře omyjte a nakrájejte na menší kousky, pokud budete používat cherry, stačí je jen překrojit.

 

Salátovou okurku omyjte přepulte a zbavte semínek ze středu, poté ji nakrájejte na plátky. Stejně tak červenou cibuli překrojte na polovinu a pak na plátky.

 

Vše přendejte do větší mísy, přidejte bílé fazole, bazalku, oregano. a salátové listy. Zalijte zálivkou a pečlivě promíchejte.

 

Do stolního mixéru vložte všechny ingredience na salsu verde a dobře rozmixujte. Olivový olej přidávejte podle potřeby, aby salsa byla kompaktní.

 

T-bone steak osolte a opepřete z obou stran a dejte na rozpálený gril. Steak grilujte z každé strany cca 6 až 8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso nechte chvíli, cca na 5 minut, odležet na teplém místě a poté nakrájejte na plátky.

 

Servírujte společně s rajčatovým salátem a maso přelijte salsou.