Vepřový tomahawk a salát Waldorf

Vepřový tomahawk a salát Waldorf

 

GK2vyrez

 

tomahawk

 

 

Tomahawk steak

Každý náš vepřový tomahawk 
je opracovaný do
nejmenších detailů.

 

 

 

 

 

ikona1Porce: 4        ikona2Příprava: cca 30 min        ikona3Obtížnost: 2

 

 

základní ingredience:

4 vepřové kotlety s kostí

šťáva ze 2 pomerančů

1 lžíce medu česnek panák whisky

1 hrst tymiánu

sůl

pepř

 

Na salát:

2 pevná jablka

1 stonek řapíkatého celeru

1 lžíce citronové šťávy

4 lžíce majonézy

2 lžíce zakysané smetany

2 hrsti vlašských ořechů

sůl

pepř

 

 

postup:

 

Očištěné kotlety v misce zalijeme pomerančovou šťávou a medem, posypeme česnekem, zakápneme whisky, ochutíme tymiánem, osolíme, opepříme a přikryté necháme marinovat do druhého dne.

 

Druhý den grilujeme na rozehřátém grilu z každé strany cca 8 až 10 minut a potíráme zbylou marinádou.

 

Po ogrilování necháme kotlety ještě 5 minut odpočívat. Podáváme se salátem Waldorf. Na salát nakrájíme jablka a řapíkatý celer na jemné nudličky, dochutíme citronovou šťávou, majonézou, smetanou, solí a pepře, Nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy.