Vepřový tomahawk a salát Waldorf
Tomahawk steak
Každý náš vepřový tomahawk
je opracovaný do
nejmenších detailů.
Porce: 4 Příprava: cca 30 min Obtížnost: 2
základní ingredience:
4 vepřové kotlety s kostí
šťáva ze 2 pomerančů
1 lžíce medu česnek panák whisky
1 hrst tymiánu
sůl
pepř
Na salát:
2 pevná jablka
1 stonek řapíkatého celeru
1 lžíce citronové šťávy
4 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
2 hrsti vlašských ořechů
sůl
pepř
postup:
Očištěné kotlety v misce zalijeme pomerančovou šťávou a medem, posypeme česnekem, zakápneme whisky, ochutíme tymiánem, osolíme, opepříme a přikryté necháme marinovat do druhého dne.
Druhý den grilujeme na rozehřátém grilu z každé strany cca 8 až 10 minut a potíráme zbylou marinádou.
Po ogrilování necháme kotlety ještě 5 minut odpočívat. Podáváme se salátem Waldorf. Na salát nakrájíme jablka a řapíkatý celer na jemné nudličky, dochutíme citronovou šťávou, majonézou, smetanou, solí a pepře, Nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy.